středa 29. ledna 2014

Zápisky nejen z posilovny 26-1-2014: Příjemně pracovní neděle

O uplynulé neděli jsem měl nabitý program. Hned dopoledne mě čekala přednáška na novém místě a to v DC Rezidenci na Novodvorské ulici, kam převážně dorazili moji známí, aby se něco mohli dozvědět o špatném držení těla. Poté následoval běh Kunratickým lesem s kamarádkou Janou, která běhá opravdu famózně. Její krátký a rychlý běžecký krok je úsporný a zároveň efektivní. Jak se mi svěřila, běhá již 8 let. Začínala s během ještě v Británii, kde jí norská kamarádka brala s sebou i do dosti nepříjemného počasí, mnohdy lilo jako z konve. Mám v plánu ji přesvědčit, aby s námi začala běhat i závody, neboť nedělních 14 km pro ni bylo jen jako jako výklus na zahřátí, a to byl mráz a její pusa se nezavřela, jak celou dobu štěbetala.

Po sprše a obědě jsem vyrazil do fitka na Národní, kde jsem měl mít další lekci s Pieterem z Nizozemí, který žije v Praze 4 roky a je z ní nadšený. Studuje tu medicínu a živí se tvorbou webových stránek pokrovým hráčů. Dosti neobvyklá kombinace, ale proč ne:-) Pieter se rozhodl, že za 3 roky pokoří nejvyšší horu světa Mont Everest. Jeho trénink je proto orientovaný na sílu a objem dolních končetin, což je pro mě příjemná záležitost, neboť trénink stehen patří k mým nejoblíbenějším. Cvičíme velmi těžké výstupy na lavičku, výpady, dřepy, leg-pressy, ale také i zákopy a předkopy. Na Pieterovi se mi líbí, že opravdu dře na hranici svých možností a že u toho nekňučí. Zodpovědně provede vše co mu naordinuji.

Ve fitku mě poté vyzvedl Aleš, kolega trenér, kterého z nám z dřívějška, abychom se pobavili o jeho nabídce. Aleš provozuje třetím rokem trenérskou školu pro trenéry fitness a dal mi nabídku učit na jeho škole zejména individuální studenty. Povídali jsme si asi dvě hodiny v prostorách jeho školy. Máme podobný pohled na problematiku cvičení i vzdělávání studentů. Tak proč to nezkusit:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat