neděle 8. března 2015

Parkinsonici cvičili na Šmouly

Dne 4.3.2015 se uskutečnil již sedmý ročník Sportovních her v Předměřicích nad Labem v krásném městečku nedaleko Hradce Králové. Této každoroční sportovní akce se zúčastnilo asi sto parkinsoniků z Čech, Moravy ale i Slovenska. Soutěžilo se hned v několika disciplínách jako je bowling, ping-pong, šipky, střelba ze vzduchovky, kop na branku, střelba florbalkou na branku a v holandském biliáru mölkky. Poněvadž již měsíc spolupracuji s Klubem Parkinson Praha, dostal jsem pozvání přijet se podívat a představit tak i ostatním lidem cvičení se smovey, které zejména v Praze nabývá na popularitě.


Místo své kolegyně Petry (bohužel nemohla jet)  jsem přizval svého kamaráda Romana, který mi dělal doprovod a asistoval posléze i u cvičení. Chybějící Petřininu hudební aparaturu jsme se snažili nahradit vybavením, které používají tamní mažoretky. Hudební kvalita byla výborná, žel bylo k dispozici jen CD s písničkami o Šmoulech. Chodili jsme se smovey po sále, cvičili s ním a nakonec vyzkoušeli i smovey masáž. Postupně si tak smovey vyzkoušelo dvacet až třicet lidí mezi nimiž byl i pan farář, který je proslulý svou krásnou každoroční řečí na hoře Říp.


Co dodat závěrem? Smovey je návykové a přináší vždy dobrou náladu spojenou s příjemným rozhýbáním těla doprovázené charakteristickým zvukem pohybujících se kuliček uvnitř hadice, které vytvářejí tak příjemné vibrace. Hudba při něm hraje také významnou roli, a tak i šmoulí písničky nakonec odvedly slušnou práci:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat