čtvrtek 26. února 2015

"Diskotéka" se smovey v Klubu Parkinsoniků v Praze

Již po čtvrté jsme se mohli oddat příjemnému, mysl posilujícímu a energii dodávajícímu cvičení se zelenými vibračními kruhy smovey, které jako by už patřily trvale do rukou parkinsoniků.


Neboť nám tento týden dorazila další várka smovey z Rakouska, mohli jsme všichni naráz společně chodit na zahřátí v kruhu se smovey a popěvovat si texty krásných českých písniček linoucí se z Péťulčiny přenosné hudební aparatury. Poté následovalo samotné cvičení se smovey, kterého se zúčastnili i nově příchozí parkinsonici. A jako vyvrcholení cvičební části s vibračními kruhy přišla na úvod avizovaná "diskotéka", při které se někteří pěkně "rozšoupli" a jakoby zapomněli na svá onemocnění, věk a časoprostor. Nálada byla naprosto fantastická a já si připadal společně s ostatními jako "náctiletí" na jejich první dovolené párty.


Po pořádném rozproudění krve v tepnách a žilách přišlo na řadu neméně důležité protahování ztuhlých svalů, nejprve ve stoje a poté i v leže. Ale to by samozřejmě nebylo všechno, kdybychom se ještě neodměnili masáží se smovey, která je velmi příjemná a uvolní zatěžované svalstvo trupu a dolních končetin.


Byla to paráda zatancovat si na české písničky a pohybovat při tom nohama a rukama držíc smovey podle libosti a schopnosti každého z nás. V tu chvíli neexistoval mezi námi žádný věkový ani zdravotní rozdíl:-)


A tady je video z naší "diskotéky": http://youtu.be/bDN74SgTRLM






Žádné komentáře:

Okomentovat