neděle 18. května 2014

Zápisky nejen z posilovny 17-5-2014: Přednáška v Příbrami (hornickém městě)

Dne 13.5.2014 proběhla letos už v pořadi 6. přednáška o Zdravých zádech, nyní v hornickém městě Příbrami, kde se těžily všechny možné nerostné suroviny snad kromě uhlí. Zdejší knihovna Jana Drdy tu má dlouholetou tradici, na níž navazují i organizované přednášky na rozličná témata, které se konají každé úterý od 17 hodin. Tyto kulturní akce má na starosti zdejší manažer pan Mgr. Václav Chvál, který měl vše na mou přednášku řádně připravené v přednáškovém sále ve 3. podlaží budovy knihovny.

Na přednášku nakonec dorazilo úctyhodných 27 posluchačů. Se zaujetím poslouchali a občas něco i dopnili a obohatili tak můj monolog. Nejvíce legrace jsme však zažili při testování dvou dobrovolníků z řad návštěvníků přednášky, kteří všechny testy zvládali téměř bez problemů a zejména jejich vtipné komentáře bavily publikum.

V závěru přednášky se rozvinula diskuze na nespočet témat. Lidé se postupně osmělovali, aby se mohli zeptat na to, co je trápilo a s čím si nevěděli rady, mnohdy delší dobu. Doufám, že moje přednáška doplnila jejich anatomické a fyzikální znalosti a že je přiměla se zamyslet na sebou samotnými.


Žádné komentáře:

Okomentovat