neděle 18. května 2014

Zápisky nejen z posilovny 18-5-2014: Přednáška v Berouně (v kraji Českého krasu a Křivoklátska)

Hned následující den po předchozí přednášce v Příbrami následovala přednáška v berounské knihovně. Měl jsem trochu obavy, aby vůbec někdo dorazil, neboť se v čase přednášky hrál hokejový zápas Česko-Itálie.

Nakonec přeci jen dorazilo 15 lidí, kteří vytvořili komorní atmosféru. Bohužel berounská knihovna nedisponuje wi-fi připojením, a tak jsem musel mít přednášku připravenou na flash paměti a využít zdejší notebook, který nakonec obsluhovala společně s fotoaparátem pracovnice knihovny Bc. Iva Stluková.

Dva testovaní dobrovolníci byli ve skvělé kondici. Duo tvořila rehabilitační sestra cvičící jógu a všestranný sportovec pracující fyzicky. Díky tomu jsem mohl auditoriu ukázat na obou, jak by vše mělo správně vypadat a fungovat, skoro to vypadalo, jako kdybychom byli předem domluveni.


V diskuzi pak padla otázka, jaká sportovní aktivita je nejlepší pro to, aby byl člověk fit. Má odpověď stejně jako v Příbrami asi mile překvapila, neboť moje teorie podložená praktickými důkazi říká, že zásadní je, že se člověk vůbec hýbe a je na něm, jakou sportovní aktivitu si vybere a i četnost jejího opakování. To samozřejmě platí za předpokladu, že je člověk zdráv a nemá žádné obtíže.

Na přednášce byl přítomen i jeden velmi aktivní senior ve věku jednasedmdesáti let vypadající tak na padesát, který celý život pravidelně běhá, a proto jsme měli společné téma k diskuzi a byli tak naladěni na stejnou vlnu.

Chtěl bych se na tomto místě ještě trochu přimluvit za berounskou knihovnu, která by si jistě zasluhovala novější vybavení výpočetní techniky. Pokud můžete pomoci, učiňte tak prosím.


Žádné komentáře:

Okomentovat