úterý 20. ledna 2015

Sexy zadeček

1. Jak by měl vlastně vypadat takový sexy zadeček?
2. Existuje opravdu zaručený recept jak dosáhnout pěkného pozadí?
3. Mluvil jste zde zejména o ženském zadečku. Mají zájem o zpevnění hýždí i muži?
4. Má vliv i životospráva na celulitidu v oblasti hýždí?

ad 1. 

Asi zde jednotný názor není na místě, neb každému se líbí něco jiného. Žena s větším zadečekem by si přála menší a někdy je tomu i také naopak. Je to věc názoru, obecně lze říci, že to je velmi subjektivní. Z mého pohledu trenéra velkou úlohu hraje genetika, ale téměř v každém případě se dá něco udělat pro jeho zlepšení. Už jen to, že není povislý (tzv. paviání zadek) či obalen velkou tukovou vrstvou včetně celulitidy, je úspěch. Jeho tvar, myšleno složení a struktura svalových vláken, je již víceméně dán do vínku již při narození. V období puberty, v těhotenství, po porodu a též v přechodu se pak ještě mění, zejména se změn ou pánevních kostí a tudíž i posunutím začátků a úponů svalů.

ad 2. 

Opravdu zaručený recept asi není, neboť každý jsme jiný. Jsou ženy, které hýžďové svaly nepoužívají a mnohdy je neumí ani ovládat. Pro ně je pak na místě začít nejprve aktivací těchto svalů velmi izolovaným cvičením. V praxi se mi hodně osvědčilo stahování půlek k sobě v leže na břiše s ohnutými kyčlemi a koleny (poloha žabák). Též není špatné zvedání pánve v leže na zádech na patách v roznožení. Pro ty, které jsou na tom lépe, je možné použít již cviky na strojích a se svým tělem. Výborný je třeba leg-press (tlak nohami v leže na stroji) jen patami v částečném rozsahu se zatínáním hýždí, přičemž lavička stroje je naklopena c o nejstrměji (sklon 45°). Dobré jsou rovněž dřepy s držením se u žebřin, kdy jsou špičky nohou co nejblíže žebřin. Při pohybu dolů se hodně vystrčí hýždě. Účinné jsou také výpady vzad či zanožování ve stoje na kyvadle.

ad 3. 

Ano, mají. Z průzkumu sexuální přitažlivosti mužů vyplynulo, že právě ženy mají na mužích velmi rády, když je mužský zadek pevný a dobře vypadající. Již několik mých klientů za mnou přišlo s požadavkem na speciální trénink právě této partie. U mužů je pak trénink odlišnější a více silovější. Cvičí se například hluboké dřepy, mrtvé tahy, extenze trupu na lavičce s větším vysunutím trupu a tak podobně.

ad 4. 

Má. Právě tam se nejvíce projeví u žen konzumace nezdravých látek pro organismus. Asi největší měrou tomu napomáhá antikoncepce, konzumace jídel z fast foodů, kouření, pití kávy a alkoholických nápojů, pojídání sladkostí a uzenin, které překyselují organismus. Též stres a nedostatek spánku může stav zhoršovat.



Žádné komentáře:

Okomentovat